Project

Ooggetuigen

Project

Ooggetuigen

Ooggetuigen Nederland

Het feest van 75 jaar bevrijding wordt landelijk groots gevierd. Iedere dag hoor, lees en zie je er wel iets over. Verhalen van ooggetuigen zijn waardevolle herinneringen aan de oorlog, daarmee laten ze iets achter. Het zijn de verhalen die Passion for Leisure wil behouden. Daarvoor heeft het team het project Ooggetuigen Nederland opgezet. De verhalen binnen een gemeente willen we aan elkaar koppelen, zoals we dat ook gedaan hebben voor de gemeente Landerd. Wil jij met jouw gemeente of 4 mei comité dit ook realiseren? Neem contact op met Ernst Jonkers via info@passionforleisure.nl of bel op 06 – 539 950 10.

Vraagstelling vanuit gemeente Landerd

In het kader van 75 jaar bevrijding wilde de gemeente Landerd bij overblijfselen uit de oorlog een beleving aanbrengen d.m.v. storytelling. Daarvoor kwamen ze in contact met teamlid Erica Theloosen.

Uitvoering

Albert Vleer en Erica Theloosen hebben na een inventariserend gesprek met de gemeente het projectvoorstel Ooggetuigen voorgesteld. Zes ooggetuigen vertellen hun persoonlijke oorlogsbeleving. Ze hebben contact gelegd met Gravure85 voor de productie van de corton stalen silhouetten. De teksten hebben ze laten vertalen door Linquake.

Betrokken vanuit Passion for Leisure

Albert Vleer en Erica Theloosen.

Status project

Gerealiseerd is het volgende: de ooggetuigen zijn in een corton stalen silhouet vormgegeven. Ieder silhouet ‘vertelt’ een persoonlijk verhaal  zowel in het Nederlands als in het Engels. De teksten staan naast het silhouet op een tekstzuil beschreven. Ook is er een fietstocht uitgezet langs de zes silhouetten.

Download het document Ooggetuigen